Sverige - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

STAFFANSGILLET

Siden venskabet med folkedanserforeningen Staffansgillet i Skåne indledtes i 1985 har de to foreninger på skift besøgt hinanden stort set hvert år.

Danserne har fra begyndelsen været indkvarteret privat, og flere par har i alle årene haft samme værter. I de første år var svenske og danske børn med deres forældre på de årlige træf, og da børnene blev unge, opstod der kærlighed over Sundet – og dermed ud over varige venskaber også familiære relationer.

Ofte er turene til Skåne foregået i bus, andre gange i privatbiler, men altid vægtes det sociale samvær højt på turene, ligesom der fra såvel svensk som dansk side gøres meget ud af fælles dans og gode oplevelser.

Vi har i Staffanstorp spist spetkake, danset om majstang, oplevet buskspel, deltaget i Schottislopp, cyklet på Hven og har kvitteret med ture til Bulbjerg, romantisk samvær i Birkelses herregårdshave, ture til Rebild og Rhododendronpark og ikke mindst med dansk mad og hygge, som vore svenske venner sætter stor pris på.

Og Staffansgillet besøgte Biersted folkedanserne i weekenden 17 - 19. april 2009. Det kom der denne beretning ud af

Vidste du at:  Vi har et opvisningsteam der laver show 8-10 gange om åretOpvisningsteamet medbringer eget musik anlæg til showsYngste danser er under 50 år gammelVi danser Torsdag aftenVi danser på Biersted skoleAlle bruger deoVi danser i bløde sko. IKKE træskoVi parker lige uden for dørenVi har et højt konditalVi er medlem af DGIVi er med til næste alle legestuer i NordjyllandIngen drikker TheFormanden forkæler musikeren med kaffe & kageVi danser alt fra Polka til Les LanciersDanseprogrammerne er på hjemmesiden før de skal brugesDanseprogrammer for de sidste 10 år er loadet opDanserne har ofte en ønskedans. Den kommer promte efter pausenVi har Danmarks største samling af løsblade loadet opVores generalforsamling overståes på rekort tid, for de gule ærter med tilbehør ikke må blive koldeVi har en Facebook sideVi afholder Nordjyllands største legestue om foråretVi har reglmæssigt danseaftner med naboforeningerneFørste dans er altid en polkaVi danser kun til levende musik

Tilbage til indhold