Stegt flæsk - 2013 - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

Vellykket grisefest

Selv om regnen fossede ned en halv times tid, netop som Biersted Folkedanserforening indledte sin grisefest hos Ellen Margrethe og Bjerno i Rødhus, blev det en vellykket fest. Slalomløb for at hente mad og drikkevarer mellem dryppene, som teltet ikke helt kunne holde ude, øgede kun stemningen. Til alt held havde den helstegte gris forinden fået telt over sig – både da den cirkulerede over bålet, og da en professionel slagter siden skar den ud.

Tidlig morgen tændte grillmestrene Bjerno, Kresten og Kurt op under den 40 kg tunge gris, som så rigelig rakte til festens 40 deltagere, heraf fire par fra Saltum og Vrå.

I god tid før det berammede tidspunkt begyndte deltagerne at indfinde sig og nød først et fint lunt vejr ude i dejlige omgivelser. Men på én gang stod regnen ned i stænger, og der blev øjeblikkelig trængsel ved teltindgangen. Men grisen var klar, så de sultne måtte igen ud i regnen for at få kød på tallerkenen. Men det forstyrrede som nævnt ikke stemningen, som snart steg et par grader, da den traditionelle svine-sang blev sunget. Kresten Fuglsang havde harmonikaen med og spillede til de forskellige sange. Efter isdesserten gik snakken lystigt, indtil det var tid at tage hul på Elfrieda Kristensens hjemmebagte roulader, som gjorde stor lykke. Endelig blev der så meget tørvejr, at Lene og Karsten kunne lokke folk på terrassen til en dans.

Vidste du at:  Vi har et opvisningsteam der laver show 8-10 gange om åretOpvisningsteamet medbringer eget musik anlæg til showsYngste danser er under 50 år gammelVi danser Torsdag aftenVi danser på Biersted skoleAlle bruger deoVi danser i bløde sko. IKKE træskoVi parker lige uden for dørenVi har et højt konditalVi er medlem af DGIVi er med til næste alle legestuer i NordjyllandIngen drikker TheFormanden forkæler musikeren med kaffe & kageVi danser alt fra Polka til Les LanciersDanseprogrammerne er på hjemmesiden før de skal brugesDanseprogrammer for de sidste 10 år er loadet opDanserne har ofte en ønskedans. Den kommer promte efter pausenVi har Danmarks største samling af løsblade loadet opVores generalforsamling overståes på rekort tid, for de gule ærter med tilbehør ikke må blive koldeVi har en Facebook sideVi afholder Nordjyllands største legestue om foråretVi har reglmæssigt danseaftner med naboforeningerneFørste dans er altid en polkaVi danser kun til levende musik

Tilbage til indhold