Svensk kursus - Program - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

Kursus i ”svensk gammeldans” for spillemænd og dansere

Biersted-folkedanserne inviterede til ”svenske kursus” lørdag d. 19/3 2011 kl. 9,00-18,00 i Mediecentret i Åbybro

Der blev afsluttet med Legestue fra kl 19 – 23
Vi syntes, at det er for længe siden, at der har været en grundig ”rundtur” i svensk dans og musik. Derfor havde vi inviteret svenske musikere og en leder til at komme til Åbybro for at give undervisning til henholdsvis dansere og spillemænd.
Kurset var delt i to kurser: Eet for spillemænd, der ville spille! Eet for dansere, der ville danse!

Spillemænd
Kurset var for nodespillende spillemænd der er ”hjemme” på deres instrument og med lyst til at lære at spille med det ”svenske tag”. Der blev hovedsageligt undervist i Gammeldans; Hambo, Schottish og lignende svenske specialiteter
Har du aldrig undret dig over, hvad forskellen er på Hambo & Polska? -Og hvad er det korrekte tempo? - Og hvad kan det bruges til?
Hvad er forskellen på Polka & Snoa? -Og hvorfor er svenskerne gale med snoa?
Er svensk schottish det samme som dansk schottish?
Hvad ved svenskerne om Hopsa? Det er trods alt en dansk specialitet
Hvad er Svenske vals?
Hvis du kender svarene på disse spørgsmål så kom alligevel, det bliver lærerigt og en oplevelse
Vi vil ikke bruge tiden på at lære 4 melodier udenad, så noderne til kurset frigives ca. 14 dage før kursets start på www.biersted-folkedanserne.dk. Det giver rimelig tid til forberedelse.
Sven-Åke Stark har en solid baggrund som spillemand / underviser og vil i løbet af kursusdagen øse ud af kundskaberne, så vi kan få en grundlæggende forståelse og et knowhow til at kunne spille de svenske danse så medrivende, at det bliver svært for danserne at modstå fristelsen til at danse

Dansere
Formålet med dansekurset er at lære den ”svenske gammeldans” som den benyttes i dag. Samt at give lyst og inspiration til at danse andre danse end de traditionelle danske.
Kursets indhold bliver en blanding af nye/gamle svenske danse, de forskellige trin og glæden ved at danse.
Danseinstruktøren medbringer egen spillemand, og det bliver en undervisningsdag, hvor du  får sved på panden, får lært noget nyt og får afprøvet svensk gammeldans.

Legestue fra kl 19 - 23
Første halvdel af legestuen vil være svenske danse under ledelse af vores instruktør i svenske dans
Anden halvdel vil være alm. legestue under ledelse af Jonna Hansen

Program:
9.30 - 12.00: Engelska, Hambo, Scottis/Reinlender

13.00 - 15.30: Långdans, Polska, Slangpolska, Kadrilj

15.45 - 18.00: Vals, Polka, repetition

Vidste du at:  Vi har et opvisningsteam der laver show 8-10 gange om åretOpvisningsteamet medbringer eget musik anlæg til showsYngste danser er under 50 år gammelVi danser Torsdag aftenVi danser på Biersted skoleAlle bruger deoVi danser i bløde sko. IKKE træskoVi parker lige uden for dørenVi har et højt konditalVi er medlem af DGIVi er med til næste alle legestuer i NordjyllandIngen drikker TheFormanden forkæler musikeren med kaffe & kageVi danser alt fra Polka til Les LanciersDanseprogrammerne er på hjemmesiden før de skal brugesDanseprogrammer for de sidste 10 år er loadet opDanserne har ofte en ønskedans. Den kommer promte efter pausenVi har Danmarks største samling af løsblade loadet opVores generalforsamling overståes på rekort tid, for de gule ærter med tilbehør ikke må blive koldeVi har en Facebook sideVi afholder Nordjyllands største legestue om foråretVi har reglmæssigt danseaftner med naboforeningerneFørste dans er altid en polkaVi danser kun til levende musik

Tilbage til indhold