Polen - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

I 1995 var Biersted Folkedanserforening på sit første besøg i Aabybro Kommunes polske venskabskommune Strzelce-Krajenski.

Fire par var af Aabybro Kommune indbudt til at give opvisning ved et arrangement i Strzelce i anledning af, at Aabybro ville markedsføre sig kulturelt over for sin polske venskabskommune. Med sig havde danserne instruktør Jonna Hansen og spillemand Bjarne Jensen.

Under besøget blev folkedanserne sammen med den øvrige delegation modtaget på rådhuset af borgmester og byrådsmedlemmer.

Et stort publikum overværede opvisningen, som gav de polske venner et godt indblik i dansk folkelig kultur.

At folkedanserne fra Biersted også var med til at styrke det dengang forholdsvis nye venskabsby-samarbejde understreges af, at Biersted foreløbig har været i Strzelce yderligere to gange - i 2003 på eget initiativ og i 2004 igen inviteret af Aabybro Kommune for at medvirke til at festliggøre Polens optagelse i EU.

De to første gange var folkedanserne indkvarteret på Hotel Staropolski i Strzelce, mens de i 2004 boede på byens landbrugsakademi.

Besøget i 2003 medførte god kontakt til Strzelces folkedansere, der havde arrangeret udflugter, virksomhedsbesøg og fælles opvisning i kulturhuset. Ud over traditionel folkedans viste Biersted et valseprogram for et meget engageret publikum.

Ved et efterfølgende samvær fik man et godt indtryk af polsk gæstfrihed og livsglæde.

Også besøget ved Polens optagelse i EU bød på store og uforglemmelige oplevelser, bl. a. det kilometerlange optog gennem byen, den efterfølgende opvisning i parken, festmiddag og samvær med danske og polske politikere mm.

Vidste du at:  Vi har et opvisningsteam der laver show 8-10 gange om åretOpvisningsteamet medbringer eget musik anlæg til showsYngste danser er under 50 år gammelVi danser Torsdag aftenVi danser på Biersted skoleAlle bruger deoVi danser i bløde sko. IKKE træskoVi parker lige uden for dørenVi har et højt konditalVi er medlem af DGIVi er med til næste alle legestuer i NordjyllandIngen drikker TheFormanden forkæler musikeren med kaffe & kageVi danser alt fra Polka til Les LanciersDanseprogrammerne er på hjemmesiden før de skal brugesDanseprogrammer for de sidste 10 år er loadet opDanserne har ofte en ønskedans. Den kommer promte efter pausenVi har Danmarks største samling af løsblade loadet opVores generalforsamling overståes på rekort tid, for de gule ærter med tilbehør ikke må blive koldeVi har en Facebook sideVi afholder Nordjyllands største legestue om foråretVi har reglmæssigt danseaftner med naboforeningerneFørste dans er altid en polkaVi danser kun til levende musik

Tilbage til indhold