En normal danseaften - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold
En alminde danseaften


Den ugentlige øveaften er tidspunktet, hvor nye danse indøves og tidligere lærte danse pudses af.
Det sker med en erfaren instruktører: Jonna og til harmonikamusik med Arthur

Der danses fra kl. 19,00 til 20,00, hvor der holdes en halv times kaffepause.

Her sidder vi ved et langt bord og drikker vores medbragte kaffe, og får en god snak over kaffebordet før anden halvleg starter ca. kl 20,30.

Der bliver altid sunget et par danske sange i kaffepausen.

Efter endnu en times dans slutter aftenen kl. 21,30. Danseprogrammet om torsdagen er mest danse fra Danmark, men også fra andre lande, eksempelvis svensk hambo og schottish. Amerikanske squaredanse bliver også afprøvet, ligesom engelske og skotske danse er populære.

Danseprogrammet indeholder således en mangfoldighed af danse. Første dans er altid en kom-i-gang-polka. Derefter kan det gå fra Vals, Randers Skotsk og en livlig 6/8.

Medlemmerne møder talstærkt op til de ugentlige træninger. Det er en sjældenhed hvis der møder under 3 kvadriller op hver gang.

Det er naturligvis dansen der først og fremmest knytter os sammen. Og i den forbindelse laves der i løbet af året mange forskellige arrangementer for foreningens medlemmer.

Ingen begivenheder finder sted uden der laves et eller andet festligt.

Eksempelvis serveres der gule ærter med flæsk og pølse til vores årlige generalforsamling. Adskillige gange har foreningens medlemmer været på rejse til egne eller kommunale venskabsbyer i udlandet.

Dertil kommer en årlig julefest, en  og fest i forbindelse med besøg af venskabsbyer.

Årlige cykelture og grillfester har også medvirket til at styrke det sociale samvær.

Biersted Folkedanserforening arrangerer og modtager indbydelser til legestuer mange steder i Nordjylland. Her er alle velkomne - både medlemmer og ikke-medlemmer.

Vidste du at:  Vi har et opvisningsteam der laver show 8-10 gange om åretOpvisningsteamet medbringer eget musik anlæg til showsYngste danser er under 50 år gammelVi danser Torsdag aftenVi danser på Biersted skoleAlle bruger deoVi danser i bløde sko. IKKE træskoVi parker lige uden for dørenVi har et højt konditalVi er medlem af DGIVi er med til næste alle legestuer i NordjyllandIngen drikker TheFormanden forkæler musikeren med kaffe & kageVi danser alt fra Polka til Les LanciersDanseprogrammerne er på hjemmesiden før de skal brugesDanseprogrammer for de sidste 10 år er loadet opDanserne har ofte en ønskedans. Den kommer promte efter pausenVi har Danmarks største samling af løsblade loadet opVores generalforsamling overståes på rekort tid, for de gule ærter med tilbehør ikke må blive koldeVi har en Facebook sideVi afholder Nordjyllands største legestue om foråretVi har reglmæssigt danseaftner med naboforeningerneFørste dans er altid en polkaVi danser kun til levende musik

Tilbage til indhold