Vores musikanlæg til opvisninger - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold
Bierstedfolkedanserne har fået den mest fantastiske julegave af Norlys  Vækstpulje.

Foreningen ansøgte, fik bevilget og anskaffede et kompakt musikanlæg til brug for opvisninger. Man spørger måske sig selv, hvorfor lige netop et musikanlæg, når folkedansere har tradition for levende musik?

Biersted-folkedanserne har regelmæssigt opvisninger på skoler, ældrecentre og uddannelsesinstitutioner. Her er der ikke mulighed for den traditionelle levende musik via spillemand og båndmusik/CD-musik bliver for besværligt i forhold til koreografi mm.

Her i efteråret blev et lignende anlæg testet ved 3 forskellige opvisninger. Det fungerede efter hensigten, var betjenings venligt, transportvenligt og kompakt.

Efter en brainstorming på fordele og ulemper, priser osv kom "testpiloterne" (i daglig tale kaldet danserne) frem til, at en tablet med musikken på og  bluetooth forbindelse til musikanlægget fungerer perfekt. Ingen besværlige kabler. Alt kører på batteri. Musikken bliver indspillet/redigeret af spillemanden og er herefter klar til brug.

Opvisning/show - Hvordan fungerer det?

Musikanlægget er et LD Systems Maui 5 Go. Det kan yde 200 watt, hvilket  er mere end rigeligt til en lille sal, forsamlingshus og lignende.

Biersted-folkedanserne har et opvisningsteam der regelmæssigt øver og vedligeholder et program til 2 kvadriller og et andet program til 2 par. Den nye musik er  tilpasset begge opgaver og er klar til brug på en tablet.

Danselederen giver evt. en kort introduktion og starter musikken til de enkelte danse. Eller der kan vælges at koreografere en opvisning/show ud i et.

Henvendelser rettes til foreningens formand for aftaler vedr. dans, opvisninger eller yderligere info.

Vidste du at:  Vi har et opvisningsteam der laver show 8-10 gange om åretOpvisningsteamet medbringer eget musik anlæg til showsYngste danser er under 50 år gammelVi danser Torsdag aftenVi danser på Biersted skoleAlle bruger deoVi danser i bløde sko. IKKE træskoVi parker lige uden for dørenVi har et højt konditalVi er medlem af DGIVi er med til næste alle legestuer i NordjyllandIngen drikker TheFormanden forkæler musikeren med kaffe & kageVi danser alt fra Polka til Les LanciersDanseprogrammerne er på hjemmesiden før de skal brugesDanseprogrammer for de sidste 10 år er loadet opDanserne har ofte en ønskedans. Den kommer promte efter pausenVi har Danmarks største samling af løsblade loadet opVores generalforsamling overståes på rekort tid, for de gule ærter med tilbehør ikke må blive koldeVi har en Facebook sideVi afholder Nordjyllands største legestue om foråretVi har reglmæssigt danseaftner med naboforeningerneFørste dans er altid en polkaVi danser kun til levende musik

Tilbage til indhold