En normal danseaften - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

Den ugentlige øveaften er tidspunktet, hvor nye danse indøves og tidligere lærte danse pudses af.
Det sker med en erfaren instruktører: Jonna og til harmonikamusik med Arthur Nielsen

Der danses fra kl. 19,00 til 20,00, hvor der holdes en halv times kaffepause.

Her sidder vi ved et langt bord og drikker vores medbragte kaffe, og får en god snak over kaffebordet før anden halvleg starter ca. kl 20,30.

Der bliver altid sunget et par danske sange i kaffepausen.

Efter endnu en times dans slutter aftenen kl. 21,30. Danseprogrammet om torsdagen er mest danse fra Danmark, men også fra andre lande, eksempelvis svensk hambo og schottish. Amerikanske squaredanse bliver også afprøvet, ligesom engelske og skotske danse er populære.

Danseprogrammet indeholder således en mangfoldighed af danse. Første dans er altid en kom-i-gang-polka. Derefter kan det gå fra Vals, Randers Skotsk og en livlig 6/8.

Medlemmerne møder talstærkt op til de ugentlige træninger. Det er en sjældenhed hvis der møder under 3 kvadriller op hver gang.

Det er naturligvis dansen der først og fremmest knytter os sammen. Og i den forbindelse laves der i løbet af året mange forskellige arrangementer for foreningens medlemmer.

Ingen begivenheder finder sted uden der laves et eller andet festligt.

Eksempelvis serveres der gule ærter med flæsk og pølse til vores årlige generalforsamling. Adskillige gange har foreningens medlemmer været på rejse til egne eller kommunale venskabsbyer i udlandet.

Dertil kommer en årlig julefest, en  og fest i forbindelse med besøg af venskabsbyer.

Årlige cykelture og grillfester har også medvirket til at styrke det sociale samvær.

Biersted Folkedanserforening arrangerer og modtager indbydelser til legestuer mange steder i Nordjylland. Her er alle velkomne - både medlemmer og ikke-medlemmer.

Tilbage til indhold