Polen - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

I 1995 var Biersted Folkedanserforening på sit første besøg i Aabybro Kommunes polske venskabskommune Strzelce-Krajenski.

Fire par var af Aabybro Kommune indbudt til at give opvisning ved et arrangement i Strzelce i anledning af, at Aabybro ville markedsføre sig kulturelt over for sin polske venskabskommune. Med sig havde danserne instruktør Jonna Hansen og spillemand Bjarne Jensen.

Under besøget blev folkedanserne sammen med den øvrige delegation modtaget på rådhuset af borgmester og byrådsmedlemmer.

Et stort publikum overværede opvisningen, som gav de polske venner et godt indblik i dansk folkelig kultur.

At folkedanserne fra Biersted også var med til at styrke det dengang forholdsvis nye venskabsby-samarbejde understreges af, at Biersted foreløbig har været i Strzelce yderligere to gange - i 2003 på eget initiativ og i 2004 igen inviteret af Aabybro Kommune for at medvirke til at festliggøre Polens optagelse i EU.

De to første gange var folkedanserne indkvarteret på Hotel Staropolski i Strzelce, mens de i 2004 boede på byens landbrugsakademi.

Besøget i 2003 medførte god kontakt til Strzelces folkedansere, der havde arrangeret udflugter, virksomhedsbesøg og fælles opvisning i kulturhuset. Ud over traditionel folkedans viste Biersted et valseprogram for et meget engageret publikum.

Ved et efterfølgende samvær fik man et godt indtryk af polsk gæstfrihed og livsglæde.

Også besøget ved Polens optagelse i EU bød på store og uforglemmelige oplevelser, bl. a. det kilometerlange optog gennem byen, den efterfølgende opvisning i parken, festmiddag og samvær med danske og polske politikere mm.

Tilbage til indhold