Juleafslutning - 2011 - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

Juleafslutning med optræden

Ligesom de tidligere år blev årets juleafslutning i Biersted Folkedanserforening både hyggelig og festlig.
Højdepunktet i år var underholdningen ved to af foreningens nyere medlemmer, Bodil og Jesper fra Vodskov. De havde ikke været med i foreningen længe, før de øvrige medlemmer opdagede, at de to har gode sangstemmer, så bestyrelsen spurgte, om de ville underholde ved juleafslutningen. Efter lidt overtalelse, sagde de ja, og til store glæde for de ø vrige 49 deltagere i juleafslutningen både sang og spillede de..

Først sang de sammen den smukke julesang ”Oh,, hellige nat”, og derefter overraskede de med en julesang på engelsk, ”Angels sign their heavenly chorius”, der dermed fik premiere i Danmark. Det er nemlig en julesalme, som en slægtning i Canada har skrevet og komponeret, og som Jesper og Bodil fik med sig hjem ved deres besøg i Canada tidligere på året. Til sidste spillede Jesdper pæå trompet ”Der er noget i luften”. En smuk oplevelse, som da også medførte langt bifald.

I afslutningsfesten deltog for første gang foreningens nye ledere, Lene og Karsten, som tog sig af dansene sidst på aftenen. Spillemændene Søren og Arthur sørgede for musikken, og skønt var det, at også æresmedlemmer og passive medlemmer var mødt op.

Festens 51 deltagere begyndte aftenen med at spise sild, grønlangkål og ris a la mande. Der var som sædvanlig to mandelgaver, men den ene mandel blev aldrig fundet!

Derefter var der amerikansk lotteri om de medbragte gaver, dans om juletræet, og traditionen tro løb deltagerne skolen rundt, mens de mere og mere forpustede sang ”Nu er det jul igen”. Tilbage i salen mødtes de af julemændene Jørn og Bjerno, der stod klar med slikposer.

Nu er der så pause i dansen indtil torsdag den 5. januar, og udover den ugentlige træning er der allerede planlagte forskellige oplevelser i det nye år, bl. a. en særlig Thy-aften med en gæsteinstruktør, og måske bliver der igen i år et kursus i svensk dans og musik.

Solosang
Tilbage til indhold