Finland - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

I 1997 var Biersted Folkedanserforening med 43 deltagere for første gang på besøg i Aabybro Kommunes finske venskabsby, Kuusankoski, 165 km nord for Helsinki.

Aabybro Kommune havde været folkedanserne behjælpelig med at arrangere rejsen, og Finske kollega havde bl.a. sørget for professionel guide på rundture og udflugter med bl.a. saunabesøg.

Turen fik EU-tilskud, hvorfor folkedanserne deltog i et seminar om Finlands historie og fremtidsudsigter bl.a. som EU-medlem.

Folkedanserne blev modtaget på rådhuset, hvor der blev serveret finske specialiteter, og den tilstedeværende presse sørgede for, at Biersted Folkedanserforening fik god spalteplads i de lokale aviser.

Der blev givet opvisninger på skole og alderdomshjem samt i byens store kulturhus. Et besøg på én af Nordeuropas største papirfabrikker var ét af højdepunkterne.

I 2005 var Biersted igen i Kuusankoski, denne gang med knap 30 dansere. Ved denne lejlighed blev Sibelius’ hjem besøgt, ligesom der var tid til at se Zar Alexanders sommerresidens.

Der var travetur i en naturpark, virksomhedsbesøg, saunaaften og dans sammen med lokale folkedansere og opvisning på torv og friluftsscene.

Som altid, når Biersted folkedanserforening er på tur, bringes så stor en del af måltiderne, som det er muligt, med hjemme fra, og højdepunkterne undervejs er bestyrelsens kulinariske frembringelser, der indtages de mest besynderlige steder. Eksempelvis på en skater-bane, på en brændestabel, på et kunstværk, på resterne af et murværk osv.

Vidste du at:  Vi har et opvisningsteam der laver show 8-10 gange om åretOpvisningsteamet medbringer eget musik anlæg til showsYngste danser er under 50 år gammelVi danser Torsdag aftenVi danser på Biersted skoleAlle bruger deoVi danser i bløde sko. IKKE træskoVi parker lige uden for dørenVi har et højt konditalVi er medlem af DGIVi er med til næste alle legestuer i NordjyllandIngen drikker TheFormanden forkæler musikeren med kaffe & kageVi danser alt fra Polka til Les LanciersDanseprogrammerne er på hjemmesiden før de skal brugesDanseprogrammer for de sidste 10 år er loadet opDanserne har ofte en ønskedans. Den kommer promte efter pausenVi har Danmarks største samling af løsblade loadet opVores generalforsamling overståes på rekort tid, for de gule ærter med tilbehør ikke må blive koldeVi har en Facebook sideVi afholder Nordjyllands største legestue om foråretVi har reglmæssigt danseaftner med naboforeningerneFørste dans er altid en polkaVi danser kun til levende musik

Tilbage til indhold