Finland - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

I 1997 var Biersted Folkedanserforening med 43 deltagere for første gang på besøg i Aabybro Kommunes finske venskabsby, Kuusankoski, 165 km nord for Helsinki.

Aabybro Kommune havde været folkedanserne behjælpelig med at arrangere rejsen, og Finske kollega havde bl.a. sørget for professionel guide på rundture og udflugter med bl.a. saunabesøg.

Turen fik EU-tilskud, hvorfor folkedanserne deltog i et seminar om Finlands historie og fremtidsudsigter bl.a. som EU-medlem.

Folkedanserne blev modtaget på rådhuset, hvor der blev serveret finske specialiteter, og den tilstedeværende presse sørgede for, at Biersted Folkedanserforening fik god spalteplads i de lokale aviser.

Der blev givet opvisninger på skole og alderdomshjem samt i byens store kulturhus. Et besøg på én af Nordeuropas største papirfabrikker var ét af højdepunkterne.

I 2005 var Biersted igen i Kuusankoski, denne gang med knap 30 dansere. Ved denne lejlighed blev Sibelius’ hjem besøgt, ligesom der var tid til at se Zar Alexanders sommerresidens.

Der var travetur i en naturpark, virksomhedsbesøg, saunaaften og dans sammen med lokale folkedansere og opvisning på torv og friluftsscene.

Som altid, når Biersted folkedanserforening er på tur, bringes så stor en del af måltiderne, som det er muligt, med hjemme fra, og højdepunkterne undervejs er bestyrelsens kulinariske frembringelser, der indtages de mest besynderlige steder. Eksempelvis på en skater-bane, på en brændestabel, på et kunstværk, på resterne af et murværk osv.

Tilbage til indhold