Færøsk danseaften - Biersted-folkedanserne

Gå til indhold

Jammerbugt Kulturcenter i Aabybro arrangerede Færøsk danseaften i Nordjyllands Mediecenter & Biersted folkedanserforening deltog i sammen med mange andre danseglade fra nær og fjern.

Alle kunne deltage, og interessen var stor: Op mod 100 personer deltog i aftenens arrangement. Mediecentrets direktør Niels Eske Nyshus indledte aftenen med at byde velkommen til deltagerne og til Den færøske folkemusikgruppe "Kvonn" som består af:Angelika Nielsen violin, Sharon Weiss recorder (danseleder og født i Amerika), Ívar Bærentsen mandolin guitar, Kristian Blak piano.

Kvonn spillede først op til en Schottish. Dernæst en vals - og alle dansere var på gulvet.
Derefter fik man mulighed for at lytte til en lille koncert med den dygtige folkemusikgruppe som spillede forskellige færøske numre, iblandet udenlandsk inspireret musik - bl.a. skotsk og amerikansk.
Inden kaffepausen var der igen mulighed for et par danse. Kaffen og kagen blev nydt i Mediecentrets dejlige store aula. Stemningen var høj og kom helt i top, da man efter kaffen fik mulighed for at lære at danse nordiske danse. Sharon Weis, fra musikgruppen, er en humørfyldt humuristisk lille dame, og på en charmerende måde og med sin uimodståelige amerikanske dialekt fik hun os guidet gennem de mange spændende danse.
Jonna bad om dansebeskrivelser, og vi glæder os til at holde nogle af dansene ved lige i Biersted. Da gruppen til sidst spillede "Skuld' gammel venskab" var prikken over i'et at Nyhus stemte i med sang.
En forrygende aften og herligt at opleve folkemusikgruppen Kvonn

Tilbage til indhold